top of page

A cselekmény röviden

Körmendi Zoltán, Isteni Program

Egy fiatal magyar lány a gimnáziumában bemutatja a Karma nevű
számítógépes programot, amit az amerikai kormány Információs
Tudatosság Hivatala (IAO) észlel és veszélyesnek ítél a közösségi
oldalakkal való kapcsolata miatt. Kiderül, hogy a veszélyt inkább az
jelenti, hogy egy amerikai számítógéphez is automatikusan kapcsolódik.

 

Krisztinát és barátját egy ösztöndíj ürügyén Amerikába hívják, hogy a
lány különleges képességeivel egy régebb óta tartó kutatásban vegyen
részt, azonban úgy tűnik, az irányítás kicsúszik a hivatal kezéből.

 

Ez alatt egy dél-koreai diák egyre furcsább és szélsőségesebb viselkedése több tanárt és professzort aggaszt, mégsem állítják le a fiút.
A két dolog szoros kapcsolata azonban csak túl későn válik egyértelművé, ezért nem sikerül megakadályozni a hírekből is ismert tragédiát.

Ingyenes előzetes letöltése (2016-os kiadás)
 
 
Vélemények és népszerű idézetek a Moly-on

Lapozz bele!

Ajánlások, értékelések

Isteni program értékelése - Könyvek szárnyán blog - Netra-K

Összességében nekem nagyon tetszett a könyv, voltak benne dolgok, mint például a bevonzás törvénye, amik nagy hatással voltak rám. Ajánlani főleg a 16+ korosztálynak tudnám, és a tudományos-fantasztikus történetek rajongói számára.

Nagy Petra blogger

Könyvek szárnyán - Netra-K könyvajánló blogja

Izgalmas, elgondolkodtató és lendületes. Ezzel a három szóval tudnám jellemezni.

... a Publio oldalán beleolvastam a történetbe, és attól kezdve tudtam, bármi is fogalmazódott meg bennem előzőleg, az mind hamis . . .

LadyBird írónő

Könyv Extrák - Blog angol és magyar könyvekről, filmekről, megjelenésekről

Körmendi Zoltán pörgős és lendületes regényének alapja egy új számítógépes program, a Karma. Ezt egy magyar lány, Krisztina írta meg. Amerika viszont veszélyes fenyegetést lát a programban....

A politika és a vallás keveredése mindig sok vitát képez. Meglepő és elképesztő, afféle fikciónak tűnik, mégis éppen ezért félelmetes, ott lebeg az igazságérzete az olvasónak. 

Tamás Gábor blogger

Gabó olvas - könyves blog

Miközben a filozófiai - informatikai kalandregény szereplői keresik a válaszokat, az olvasó is egyre több ismeretet kap, olyan tiszta és könnyed formában, hogy egy pillanatig sem érzi, hogy a szerző ráerőltetné a nézeteit, ellentétben sok hasonló témájú könyvvel.

Rica Whimsy írónő

Végtelen Mezők Vándora

 

Körmendi Zoltán, Isteni Program

Merészen nyúlt a témákhoz, az UFO-történethez, Atlantisz történetéhez, amit nagyon élveztem, valamint az amerikai politikai és titkosszolgálati szervezetek működését is jól bemutatta. Hihető volt, hogy ha van Jó, akkor van Rossz/Gonosz is, aki meg akarta mutatni a hatalmát. 

Ami nagyon tetszett még, az a könyv végén a szereplők felsorolása, bemutatása, és mint néha a filmek végén megtudhattuk, hogy mi lett velük azóta...

Bea és Zsófi bloggerek

Könyvutca

A regény eseményekben és fordulatokban gazdag akár bármelyik kalandregény...

Körmendi Zoltán regénye jól megírt, lebilincselő és fordulatos kalandregény. Nagyon jól ötvözte a valóságot az írói fantáziával és talán ettől vált a történet hihetővé. 

Diana Landry írónő

Írok és olvasok

Szépirodalmi kategóriába simán befér a könyv.
Gyorsan haladósnak sem mondanám. Ha nem figyelsz lemaradsz és csak nézhetsz a nagyvilágban. Azt hiszem újra kell olvasnom majd.
Gondolkodtató, érzelemkeltő. 
Jó volt egy ilyen könyvet is végre sorra keríteni, nem csak a felszínes kis történeteket, a megszokottakat. Erre méltán mondhatjuk hogy valami más.

Adrienn blogger

Adri könyvmoly - blog

Idézetek

   A társaságból talán Roland érezte legkellemetlenebbül magát.

- Prof, ez így totális csőd. Krisztina sehol nem szerepel a programban, a legeldugottabb helyen vagyunk, így mi értelme van az egésznek?

- Nézd Krisztinát! Ő nem aggódik. Még ennek is a jó oldalát látja.

- Miért, mi ennek a jó oldala?

- Erről talán őt kérdezd meg. – válaszolta Camber, olyan ravasz mosollyal az arcán, mint aki sokkal többet tud, mint amennyit elárul, majd az installáció utolsó simításain dolgozó diákok felé fordult...

- Mihez fogsz most kezdeni?

- Az egyetemhez. Most tudok nekilátni igazán a tanulásnak.

- Nem egészen így értem. Tudjuk, hogy a programod fejlesztésében sokat profitáltál abból a kutatásból, amit most leállítottak. Mi lesz a programoddal? Mi ezért vagyunk itt, ez hozott ide minket. Szeretnénk, ha továbbfejlesztenéd, vagy kiadnád, valahogy közkinccsé tehetnéd, és szeretnénk ebben segíteni. Nem tudjuk, hogy pontosan min dolgoztatok, és gondolom nem is árulhatod el, de mennyiben lassítja a terveid megvalósulását, hogy most így alakult? Mi változott?...

    A könyv célja nem a leleplezés, hanem a gondolkodtatás.

Úgy szerkesztettem és alakítottam a történet szálait, hogy miközben olvasod, minden fejezetnél megfogalmazódjon benned egy olyan kérdés, ami életed jelenlegi szakaszában fontos neked, és a könyv végére érve meg is kapj egy választ. Egy lehetséges választ, amit tovább gondolva, vagy a könyvet újra olvasva újabb kérdések fogalmazódnak meg majd benned és pontosabb válaszokat kaphatsz.

 

Minden fejezet újabb és újabb kérdések megfogalmazására ösztönöz, függően attól, hogy jelenleg mit tartasz fontosnak, és az életed milyen szakaszában vagy. A karriered foglalkoztat, az ország gazdasági ügyei, vagy inkább párkapcsolat, esetleg filozofikusabb hangulatban vagy?

Találkozni fogsz a könyvben lezáratlan történettel, amire a médiában és a neten különböző folytatásokat találhatsz, és találkozni fogsz olyan támpontokkal, amik remélhetőleg segítenek eldönteni, hogy számodra melyik befejezés lehet az igaz. Ugyanakkor te is ismersz olyan legendákat, amelyek kísértetiesen összecsengenek. Célom, hogy magadtól jöjjél rá, hogy miért.

2015
Ajánlók és forgalmazók
2016

Isteni Program, Körmendi Zoltán magyar író blogja

bottom of page