top of page

Tartalmi összefoglaló

Körmendi Zoltán, Isteni Program

2007. április 16.

Az egész világot futótűzként járta be a hír:

 

„Összesen 33 ember halt meg, 15 pedig megsebesült az amerikai Virginia állam műszaki egyetemének kollégiumában és egyik osztálytermében történt lövöldözésben. Az Egyesült Államokban korábban is voltak hasonló tragikus lövöldözések - sokszor iskolákban -, de eddig ez a legsúlyosabb.”
 

Mi állhat a történtek hátterében?

 

Magyarországon egy lány megírta azt a Karma nevű programot, aminek megismerése megváltoztathatja a dimenziókról alkotott nézeteinket, és megérthetjük, hogy az ismeretlen dimenziók hogyan befolyásolhatják tudatalattink működését.

Miért veszélyesek az ezekkel a dimenziókkal kapcsolatos titkos kutatások, és mi köze mindezeknek Virginiahoz és Nevadához?

Vagy az 51-es körzet különleges kísérletei is csupán fikciók lennének?

 

A történet középpontjában álló Krisztinát azzal vádolják, hogy közösségi oldalakat feltörve személyes adatokat lop. Vajon hogyan sikerül tisztáznia magát? 

 

A könyv egy zömében Amerikában játszódó történeten keresztül világít rá arra, hogy a vallások közös gyökerét és a mai legfejlettebb számítógépes kísérletek tárgyát jelentő ismeretlen dimenziók feltárása milyen súlyos gazdasági és társadalmi veszélyeket rejt, ha politikai erők, vagy gazdasági hatalmak próbálják irányításuk alá vonni.

 

A kiadóról

 A Publio Kiadó 2011-ben jött létre az első magyar self-publishing, független publikálást biztosító könyvkiadóként. A cég mára közel 750 szerzővel dolgozik együtt és több, mint 1200 könyvet adott ki. A kiadó palettáján éppúgy szerepelnek tudományos művek, mint novellák, regények, versek, esszék és meséskönyvek, melyeket e-könyv és nyomtatott könyv formájában is értékesít nemcsak saját (publioboox.hu), de több hazai és nemzetközi partnere oldalán is. A Publio a hagyományos kiadókhoz hasonló csapattal dolgozik, azzal a különbséggel, hogy náluk nem minden könyv megy át a klasszikus kiadói munkafolyamaton, szerzői kiadásban a megrendelő választja ki azokat a könyvészeti és értékesítési szolgáltatásokat, amire szüksége van.

Publio Kiadó azért jött létre, hogy mindenki számára megnyissa a szerzővé válás útját. Támogatást nyújt abban, hogy bárki létrehozza elektronikus könyveit, széles ismertségre, méltányos szerzői honoráriumra tegyen szert. www.publio.hu

 

Más szemével

"...Úgy fogtam neki az olvasásnak, hogy tudtam, Krisztina sorsa valamilyen módon összefonódik a Virginiai Műszaki Egyetemen 2007-ben történt lövöldözéssel. Tulajdonképpen az odáig vezető eseményeket követhetjük nyomon különleges szemszögből és látásmóddal. Elsőre egy kicsit talán paradoxnak tűnik a vallás és a technika ilyen jellegű keveredése, de ahogy haladunk előre a szövegben, és valljuk be, ahogy körülnézünk a világban, rá kell ébrednünk, hogy a világ bizony változik… Vagy mi fejlődünk?   Miközben a filozófiai - informatikai kalandregény szereplői keresik a válaszokat, az olvasó is egyre több ismeretet kap, olyan tiszta és könnyed formában, hogy egy pillanatig sem érzi, hogy a szerző ráerőltetné a nézeteit, ellentétben sok hasonló témájú könyvvel.

 

Szép számmal vannak a történetben fordulatok és meglepetések is, ahogy egy kalandregényben illik, ezekről azonban itt nem ejtek szót, mert akkor elrabolnám a felfedezés varázsát. Az in medias res-hez nyitott befejezés illik...
Kellemes kalandot és felfedezést kívánok az olvasóknak,és köszönöm a könyvet Körmendi Zoltánnak."

Bogár Erika

"...Az író nagyon jól adagolja az információkat, egyszerre nem tudunk meg sokat Krisztina küldetéséről vagy az amerikai kormány céljairól, éppen ezért hajtott a vágy, hogy minél többet megtudjak, és hamar azon kaptam magam, hogy egyetlen este alatt elolvastam az első száz oldalt....
És azt hiszem ez a legnagyobb érdeme ennek a könyvnek, hogy gondolatébresztő. Az olvasása közben azon kaptam magam, hogy önkéntelenül is elkalandoztam, és sorra születtek meg a gondolataimban az ilyen kezdetű mondatok: Mit jelentene, ha ez igaz lenne? ...

 

Az egyik kedvencem Camber professzor volt, feltétlen hite a lányban és ravaszsága, aminek segítségével képes volt úgy áthágni a szabályokat, hogy senki ne sérüljön, lenyűgözött.
A másik lenyűgöző dolog a Karma program volt. Bár tudom, hogy nem létezik, mégis ennél a pontnál azt kívántam, bár lenne egy ilyen program és kipróbálhatnám. 

Molnár Katica

bottom of page