top of page

Összes bejegyzés

Még korábbi bejegyzések

2015 február

2015 január

Az Isteni Program című könyv cselekményéhez olyan helyszínek, szereplők, események és elméletek kapcsolódnak, amiket a könyvben kifejteni, csak az olvashatóság és értelmezhetőség rovására lehet.

Ezért rengeteg kiegészítő információra csak utalok, vagy ebben a blogban teszem közkinccsé.

Az e-book változatban szereplő extrák ezeknek egy elég jelentős részét ismerteti, de az elméletek nincsenek jobban kifejtve, mint itt az elméletek menüpontban.

 

A bejegyzések egy része csupán idézet a könyvből, némelyik bejegyzés azonban vélhetőleg kielégítő háttérinformációt tartalmaz majd a könyv mélyebb gondolatara is fogékony olvasók számára.

 

A társasági oldalakon felmerülő kérdéseket igyekszem majd tematizálva megválaszolni, lehetőleg úgy, hogy közben ne lőjem le a poént azok számára sem, akik előbb olvassák a blogot, mint a könyvet.

    A könyv célja nem a leleplezés, hanem a gondolkodtatás.

Úgy szerkesztettem és alakítottam a történet szálait, hogy miközben olvasod, minden fejezetnél megfogalmazódjon benned egy olyan kérdés, ami életed jelenlegi szakaszában fontos neked, és a könyv végére érve meg is kapj egy választ. Egy lehetséges választ, amit tovább gondolva, vagy a könyvet újra olvasva újabb kérdések fogalmazódnak meg majd benned és pontosabb válaszokat kaphatsz.

 

Minden fejezet újabb és újabb kérdések megfogalmazására ösztönöz, függően attól, hogy jelenleg mit tartasz fontosnak, és az életed milyen szakaszában vagy. A karriered foglalkoztat, az ország gazdasági ügyei, vagy inkább párkapcsolat, esetleg filozofikusabb hangulatban vagy?

Találkozni fogsz a könyvben lezáratlan történettel, amire a médiában és a neten különböző folytatásokat találhatsz, és találkozni fogsz olyan támpontokkal, amik remélhetőleg segítenek eldönteni, hogy számodra melyik befejezés lehet az igaz. Ugyanakkor te is ismersz olyan legendákat, amelyek kísértetiesen összecsengenek. Célom, hogy magadtól jöjjél rá, hogy miért.

A regény megemlíti Cho áldozatait, de nem emlékezik meg mélyebben a szörnyű tragédiáról.

 

Ennek a blognak viszont az egyik célja, hogy az áldozatoknak is emléket állítson, felhívja a figyelmünket arra, hogy nem mehetünk el szó nélkül olyan előjelek mellett, amik egyértelműen tragédiába sodorhatják egy ember, vagy akár családok tucatjainak életét

Nem jó kérdés. Mit mond Neked a Könyv? 

A Könyv, nagy K-val azt mutatja, amit kérdezel. A regény segít kérdezni. Ez túl elvont?

Nem elég kézzel fogható? Nem elég logikus?

 

Maradsz inkább annál a megközelítésnél, amit az iskolában tanultál? Vagy valóban elhiszed, hogy az történik körülötted, amit a TV-ben látsz? Valóban az a normális, hogy agyad kapacitásának néhány százalékát használod? Ráadásul a nélkül, hogy tudnád mire való a többi része?

 

Valóban csak azért van ez a faj a Földön, hogy felélje annak minden kincsét és utána várja a pusztulást?

Ha nem, akkor te mit teszel azért, hogy ne így legyen? Te csak egy csepp vagy a tengerben, vagy te vagy az univerzum? 

Vitaindító kérdés:

 

Ha a DARPA és az IAO már 2004-ben képes volt a világ teljes adatforgalmát felügyelni, akkor a mai ötvenezerszer gyorsabb szuperszámítógépekkel mikre lehetnek képesek?

Keress kulcsszavakra

Isteni Program című regény

Körmendi Zoltán

e-book, blog

Archívum

bottom of page